På gång

Träffa Måns & Carola

En glittrande julkonsert med extra allt. Så beskrivs arenaturnén ”A Grand X-mas” med Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist. Lördag 3 december kommer de till Hägglunds Arena och vi har biljetter som vi lottar ut – och en träff med Måns och Carola!

Carola Häggkvist har de senaste åren gjort succé med egna julkonserter i Steninge Slottslada. Hon har också gett ut en julbok och flera album med egen julmusik. Även Måns Zelmerlöw har släppt julskivor och gjort julshow på Grand Hôtel i Stockholm.

– Julmusiken har alltid funnits med. Jag sjöng i alla körer i Lund och då blev det många julkonserter. Och när jag släppte min julskiva med storband fick jag tokfeeling på julen, berättar Måns på telefon från ett regnigt London där han bor med sin familj.

När Måns och Carola nu sammanstrålar i en gemensam julshow sparar man inte på krutet. De två stjärnorna backas upp av ett 14-mannaband, och turnén består av elva arenakonserter.

– Vad trevligt det ska bli! Vi har just haft en repetitionsperiod i en vecka och det känns så otroligt bra, med ett band som låter helt fenomenalt bra. De flesta har jag spelat med i 15 år och de känner varandra utan och innan, det svänger enormt bra. Jag har längtat att få sjunga lite crooner-jul och det låter lika bra som jag önskat och hoppats på. Det känns som att vi hittat en fin linje i det hela, med allt från The American songbook-jul till svensk jul och stora pampiga arenalåtar. Det blir nästan uteslutande julmusik, men vill man höra en ”Främling” och en ”Heroes” så går det nog på något sätt.

Måns avslöjar att han längtar lite särskilt till konserten i Örnsköldsvik, han har härliga minnen härifrån och Melodifestivalen 2007 då han gjorde succé med sitt bidrag ”Cara Mia”. När MoDo Hockey samma år tog SM-guld spelades också ”Cara Mia” flitigt.

– Jag kommer aldrig att glömma Melodifestivalen i Örnsköldsvik och det känns stort att komma tillbaka. Det ska bli riktigt roligt, säger Måns som vill bjuda ö-vikspubliken på en riktigt bra julkonsert.

– Jag tror och hoppas att man får en väldigt musikalisk kväll med mycket intryck och mycket känslor. Man ska gå därifrån med ett stort, stort leende. l

Tävling

Varifrån härstammar Måns
efternamn Zelmerlöw?

Mejla ditt svar till tavling@7an.se eller skicka vykort till 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik. Då deltar du i en utlottning av två biljetter och en träff med Måns och Carola i Hägglunds Arena 3 december. Svaret vill vi ha senast 17 november.

Publicerat