På gång

Dags för julkonserter

Julen är fortfarande en bit bort men snart kan vi börja gå på julkonserter och njuta av alla välkända julklassiker. Övik Big Band är först ut, lördag 19 november i Pingstkyrkan.

Övik Big Band har arrangerat julkonserter i omkring 15 år och den här gången satsar storbandet på lokala gästvokalister där sånginsatserna delas mellan tre välkända röster: Malcolm Chambers, Maria Höglund och Anders Olsson.

– Vi gör som vi brukar, en traditionell storbandskonsert med sångare. De kommer att göra en del låtar lite mer avskalat enbart till kompsektionen, men också många tillsammans med hela storbandet, berättar Sune Pettersson, ord-
förande och tillika med i trumpetsektionen i Övik Big Band.

Övik Big Band har bjudit på storbandsmusik ända sedan 1984 och kan nu presentera sin nya musikaliska ledare, altsaxofonisten Martin Zetterlund.

Julkonserten visar sig nu inte heller krocka med den tributkonsert till Simon & Garfunkel som skulle vara i Nolaskolans aula samma kväll, något vi berättade om förra veckan. Den konserten har nyss blivit inställd. Örnsköldsviks storband kan däremot skryta med att de varit förband till riktiga Art Garfunkel då han för 22 år sedan uppträdde i Kempehallen.

Publicerat