FÖRETAGARDAGEN

Digert program väntar

Företagardagen är tillbaka utan restriktioner och med ett smörgåsbord av föreläsningar.
– Vi hoppas på fullsatt och att folk är vetgiriga, säger Eva-Karin Öhman, Företagarna.

Torsdag 17 november samlas Örnsköldsviks företagare på Elite Plaza Arken konferens för att nätverka, inspireras och ådra sig ny kunskap. Från att tidigare ha arrangerats som en större mässa har konceptet sedan i fjol fortsatt stort fokus på seminarier och föreläsningar – och för deltagarna finns i år många att välja mellan.
– Vi är supernöjda, säger Företagarnas kontorschef Eva-Karin Öhman. Vi har fått så god respons från lokala företagare och personer som vill hålla i seminarierna, alla är så på och vill dela med sig av sina kunskaper.
Uppdelade i mindre grupper är tanken att besökarna detta år ska få mer utrymme till att ställa frågor och dela erfarenheter med varandra.
– Man blir stolt när man hör någon berätta; "det här gör vi och vi är bäst på det här". Ö-viks företag är så duktiga, kompetenta och framåt, stora som små och det är så kul när alla träffas, pratar och får nya bekantskaper.
Robin Hörnkvist från Scenklart håller med. Årets företagardag är, tillsammans med Företagarkvällen, den första han arrangerar i samarbete med Företagarna, Handelskammaren Mittsverige, Industrigruppen och Örnsköldsviks kommun.
– Det går bra, det är alltid spännande när man tar över något som pågått flera år, säger Robin. Det roliga är att alla seminarium är så olika, vi har allt från High Coast Content och Gräddat i Norr till Cinis Fertilizer och Metsä Board. Öviksalliansen vill prata om deras vision och så är Gabriella Röschmann från 7an med, så allt är väldigt brett – från marknadsföring till solceller till politik.
Robin beskriver utbudet som ett smörgåsbord där det är först till kvarn som gäller, samtidigt som åtanke har lagts på fördelningen. Som extra intressant och tillgängligt för alla lyfter han den inledande huvudföreläsningen av Angela Ahola; författare, forskare och doktor i psykologi.
– Kortfattat pratar hon om vad som får oss människor att lyckas attrahera andra, oavsett kunder eller medarbetare. Jag har lyssnat på henne i Stockholm, hon är väldigt kul och kommer med konkreta tips som funkar oavsett bransch. Det tror jag kommer bli jättepoppis.
Hur hoppas du dagen blir?
– Vi vill känna glädje och hopp när vi går hem för dagen och fundera på vad just vi mår bra av och vad vi tillsammans kan göra här i Ö-vik. Att känna glädje i dessa tider, det tror jag är jätteviktigt, säger Robin Hörnkvist.

Fakta

För fullständigt program se
www.foretagardagarna.se

Publicerat