Nyheter/Reportage

Författare på ö-viksturné

Ella-Maria Nutti och Karin Härjegård kommer till Husum, Bredbyn, Skorped, Bjästa, Trehörningsjö och Björna.

Det är inte enbart till Arkenbiblioteket författare bjuds för att berätta om sina böcker. Runt månadsskiftet hälsar två av dem på ett bibliotek närmare dig. Som Ella-Maria Nutti, född i Gällivare och hyllad för sin debutroman "Kaffe med mjölk"; en känslofylld berättelse om en mor- och dotterrelation. Måndag, onsdag och torsdag vecka 39 besöker hon i tur och ordning biblioteken i Husum, Bredbyn och Skorped. Följande vecka är det sedan jämtlandsbaserade Karin Härjegårds tur. Den som vill lyssna när hon pratar om sin gripande feelgood-roman "Kallbaderskan bland fjällen" tar sig till Bjästa, Trehörningsjö eller Björna under vecka 40.
–­ Närbiblioteksveckorna är en satsning som görs för att särskilt synliggöra de olika närbiblioteken runt om i kommunen och visa på deras betydelse för lokalsamhället. Givetvis är alla välkomna oavsett var man bor, hälsar bibliotekschefen Katarina Larsson.
Författarbesök blir det också med Bengt Lindroth och Birger Ekelind, 6 respektive 26 oktober. Då på Arkenbiblioteket, dit även Mian Lovdalen är på gång 22 november. Ett event som livestreamas.

Publicerat