Hus & Trädgård

Varmt och välkomnande

Hellre skönhet än praktiskt. Anna Nilsson älskar inredning – gärna med en detalj som skaver och bryter av.

Anna Nilsson och hennes Christian letade ett bra tag innan de fick nys om huset i Domsjö. 
– Det första jag såg när jag klev in var den här öppenheten, säger Anna och tittar ut genom de stora fönstren mot altanen. Och havet. Att få se det varje dag, jag är jätteglad för det.
Familjen består även av Wilma, 11, Elsa, 5, och tvåårige Nils. Här har de bott i fem år och Anna älskar att förändra inredningen så ofta som möjligt. Efter många år inom handeln, bland annat som anställd på MQ och Haga Hem, har hon också nyligen utbildat sig till inredningsdesigner. Men i stället för att luta sig tillbaka har skolböckerna bara bytts ut till nya; just nu studerar hon till florist. I den öppna planlösningen – tre väggar med valv försvann snabbt efter inflyttning – är därför blommor en självklar del av inredningen.
– Att kombinera de världarna är en dröm. En vacker dag hoppas jag få öppna eget och jobba med utställningar, events, bröllop och butiker, säger Anna som på instagramkontot stjalkinterior delar med sig av sitt alltjämt föränderliga hem där varmt, välkomnande och hellre skönhet än praktiskt är ledorden.
– Intresset för inredning har funnits hela tiden, hjärnan snurrar jämt med färger och former. Jag jobbar mycket med textilier och mattor och älskar att plocka in växter, gärna stora och gröna. Favoriterna är solrosor, riddarsporre, hortensior och stora fång av pioner – eller vilt bundna buketter!

Publicerat