Teater

Finska för invandrare

En komedi med farsartade missförstånd och finskt allvar. Så beskrivs ”Finska för invandrare” som visas på Folkan Teater fredag 23 september. Vi har biljetter som vi lottar ut.

En äldre kvinna, spelad av Irina Parviainen, är den enda kvarvarande medlemmen i fin-ska föreningen i en svensk småstad, och föreningen kommer att försvinna med henne. Men så dyker plötsligt en yngre man upp, spelad av Kimmo Tetri. Han upplever att hans finska identitet togs ifrån honom som barn – och nu vill han återta den.

Kvinnan är tveksam, för mycket sorg och svårmod ryms i den finska själen för att bara byta. Samtidigt inser hon att detta kan vara enda möjligheten för föreningen att överleva. Tillsammans trevar de sig fram och försöker efter bästa förmåga göra honom helt finsk. Något som visar sig vara väldigt svårt, kanske rent av helt omöjligt.

Föreställningen produceras av Kaveri-kollektivet och Kokkolan kaupunginteatteri i samarbete med Riksteatern, Östgötateatern och Finlandsinstitutet. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

TÄVLING
Finska är ett av Sveriges fem nationella minoritetsspråk – vilka är de övriga?

Mejla ditt svar till tavling@7an.se så deltar du i utlottningen av biljetter, skänkta av Örnsköldsviks Riksteaterförening.
Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.
Senast 12 september vill vi ha ditt svar.

Publicerat