Näringsliv

Delikatessbutik med närproducerat

Snart öppnas den komprimerade saluhallen Diléns i Knut Sehlins gamla lokaler på Framnäsgatan.

"Ditt paradis med lokala råvaror och egen produktion". Så beskriver företaget Diléns Gourmandis sin delikatessbutik i Valbo, utanför Gävle. Nu när döttrarna till ägaren Mikael Dilén sedan en tid haft Örnsköldsvik som sin hemstad tar Emma och Malin Dilén familjekonceptet hit. Snart öppnas den komprimerade saluhallen Diléns i Knut Sehlins gamla lokaler på Framnäsgatan.
– Vi har jobbat med pappa till och från, vi är uppvuxna så och brinner lika mycket för butiken. Det kändes tråkigt att sluta och Örnsköldsvik känns som en bra stad att öppna eget i. Folk är måna om vad de äter i dag och är mer matintresserade överlag, det ligger väldigt mycket i tiden; bra råvaror och närproducerat är viktigt, säger Malin Dilén. 
– Vårt största fokus är kött, att ha närkontakt med bönderna. Vi styckar och hängmörar själva i köket, röker skinka och bacon, gör korv och salami. Butiksytan blir ungefär 150 kvadratmeter med delikatessdiskar med fisk, chark, kött, ost och saker som olivolja, såser, äppeljuice och marmelad.
– Det finns väldigt bra produkter häromkring men ingen direkt som har hela konceptet som vi vill ha, vi tror att det här behövs i Ö-vik. Det finns många bra småproducenter och det är kul om vi kan vara en plats för dem att synas på. Vi hoppas öppna i oktober, vi är så taggade alla tre. Det kommer bli superkul.

DILÉNS ÖVIK AB
Nyängetsvägen 35, Domsjö
Registrerat: 2022-08-15
Verksamhet: Detaljhandel inom livsmedelsbranschen.
Styrelse: Dilén, Malin Birgitta; Dilén, Emma Mikaela; Sehlberg Westman, L N Jonathan; Dilén, Nils Mikael.

Länkar
Publicerat