Övrig kultur

Dogge på Barnens Dag

Barnens Dag är tillbaka på riktigt efter pandemin och vid Hägglunds Arena pågår festligheterna fredag, lördag och söndag, självklart med tivoli och annat skoj.

– Det blir en nystart på Barnens Dag. Vi strävar efter att hitta tillbaka till den trevliga folkfesten som det var förr, säger Per Håkansson, ny ordförande för Örnsköldsviks Barnens Dag Förening.

Björkmans Tivoli är på plats i helgen och under lördagen blir det uppträdanden, med ingen mindre än Dogge Doggelito som det stora dragplåstret. Artisten som tidigare i år tilldelades årets Cornelis Vreeswijk-stipendium på 750 000 kronor.

Barnens Dag är öppet 13-19 alla tre dagarna och på söndag arrangeras dessutom Barnpartajet i Strandparken mellan 11 och 13, med karusell, tuff-tuff-tåg, fiskdamm och fika till barnen – och allt under Barnpartajet är gratis.

– Barnens Dag är väldigt viktigt för vår verksamhet och för att få intäkter så att vi kan genomföra vårt sommarkollo. I sommar har vi haft två kollon på Dekarsögården, på vardera en vecka, och totalt har vi haft ett femtiotal barn i åldern 7 till 12 år. Det är en mycket viktig verksamhet, säger Per Håkansson och hoppas på en riktigt fin Barnens Dag-helg.

– Vi siktar på en jättetrevlig helg!

Publicerat