Nöje & kultur

Nytt med Perfect Plan

Efter fullängdarna "All Rise" (2018) och "Time for a Miracle" (2020) är ö-viksbaserade Perfect Plans tredje studioalbum snart i handeln.

 "Brace for Impact" ser dagens ljus 14 oktober – och redan denna torsdag får fansen ett smakprov då "Surrender" och "If Love Walks In", albumets två första singlar, släpps – den första i videoformat.
– 14 oktober är min födelsedag, det blir en bra present, säger gitarristen Rolf Nordström. Vi har varit inne i en väldigt kreativ period och haft stor energi i replokalen – låtskrivandet har gått väldigt bra; vi jobbar fram låtarna tillsammans efter att någon kommit med en idé och från mitten på augusti fram till jul skrev vi i princip nästan en låt i veckan.
Keyboards, gitarrer och körsång har spelats in i RocDoc Studio hos keyboardisten Leif Ehlin, bas och trummor hos härnösandsbaserade Ronnie Björnström, Mackapär Studios, och Kent Hillis sång i P-O Hedins Orange Monkey Studio.
– Vi är väldigt nöjda med dynamiken, bitvis låter det lite hårdare än tidigare men vi har även mjukare delar som på de tidigare plattorna. Soundet är fylligt och tjockt, precis som 80-talshårdrock ska låta. En viss del drar mot det progressiva hållet, en del mot Whitesnakes vita platta från -87 och några är typiska, melodiska AOR-låtar (adult oriented rock). Nu är vi framme i mål och vi är jättestolta.
Snart är det dags att spela live.
– Nu är det hårdrepning som gäller, vi har ett gig med Nazareth på Bruksgården i Ö-vik (24 september) och sedan ska vi ned till Slaktkyrkan i Stockholm där skivbolaget har festival. I april blir det Hamburg. Vi får förfrågningar från fans i hela världen – när ska ni komma till USA eller Tyskland eller England, "we'd love to see your band". Det är lite roligt när man börjar bli gubbe, säger Rolf.
"Brace for Impact" släpps på skivbolaget Frontiers och är mixad av Tobias Lindell.

Publicerat