Musik

AER bjuder upp till dans

Lördag 30 juli är det dags och Dans & Spelstämman vid Anundsjö Hembygdsgård.

Dans & Spelstämman vid Anundsjö hembygdsgård är tillbaka och som dragplåster har arrangörerna lyckats knyta till sig ett av Sveriges främsta folkmusikband – Ahlberg, Ek & Roswall. Trion består av violinisten Emma Ahlberg från Sundsvall, gitarristen Daniel Ek från lappländska Vuollerim samt Niklas Roswall från Norra Kverrestad i Skåne – riksspelmannen som blev världsmästare på kromatiskt nyckelharpa 1996.

Lördag 30 juli är det dags och Dans & Spelstämman drar igång redan 13.00. Som vanligt blir det allspel, buskspel och öppen scen. Konserterna i Grundtjärnsladan tar vid klockan 18, först med fioltrion Tunn is som består av Evelina Eriksson, Solveig Bömer-Schulte och Julia Bengtson. Därefter är det dags för Ahlberg, Ek & Roswall och kvällen avslutas med logdans då fler än Tunn is och AER står för musiken.

Nytt för i år är en fiolworkshop för barn – Folkspelungar, som leds av Tunn is. Även innan området öppnar genomförs dessutom en spelkurs med Rena Rama, som består av Anders Eriksson, Håkan Olsson och Urban Andersson.

Av all dans och musik blir man förstås hungrig och ingen Dans & Spelstämma utan palt. Föredrar man hamburgare så finns det också, och fika.

Arrangörer är Örnsköldsviks Folkmusikförening, Anundsjöringen, Nolagillet, Anundsjö hembygdsgård, Bilda och Arrangörslyftet.

Publicerat