Musik

Musikfestival i Arnäs och Gideå

Pianoklassiker, kammarmusik för klarinett och gitarr, stråktrio och Kvartetten som glömdes. Den årligt återkommande musikfestivalen i Arnäs och Gideå bjuder som vanligt på flera olika inslag.

Fredag och lördag 1-2 juli är det Arnäs kyrka som gäller och festivalen inleds med Duo Dialog, det vill säga Dan Larsson på klarinett och Magnus Grönlund, gitarr. Därefter kan man höra pianisten Goncalo Vásquez, från Portugal men nu bosatt i Köpmanholmen, i programpunkten Musica Ricercata.

På lördag börjar Mona Sandström Kontra med pianoklassiker och sedan blir det Tour de France med Anders Lagerqvist, violin, Jonna Inge, viola, och Erik Uusijärvi, cello. Trion bjuder på musik av Jean Cras, Darius Milhaud, Gabriel Pierné, Albert Roussel och Maurice Ravel. Lördagen avslutas med Kvartetten som glömdes, som består av Åsa Jönsson, Anna Rosberg, Jonas Nyström och Anders Steinwall på sång, ackompanjerade av pianisten Rune Andersén.

Söndag flyttar festivalen till Gideå hembygdsgård och där uppträder sångerskan Ewa Bylin som kompas av Anders Bergqvist, keyboard, Carl Sjöström, gitarr, och Niclas Vigren, bas.

Publicerat