Samhälle

Nya officerare i Ö-viksarmén

"Det här blir bra och spännande" säger Carina Lindgren som tillsammans med sin make Robert efterträder Frälsningsarméns Evenlina Bergh och Anita Allandotter.

Evangelina Bergh och Anita Allandotter letar sig efter tre respektive elva år som officerare för Frälsningsarmén i Örnsköldsvik vidare till nya kåruppdrag i Nässjö och Kiruna.
– Jag och min man Henry pendlar emellan, Kiruna har inte haft en kårledare på 30 år så det blir en nystart, säger Anita. Det är ett kall, vi vill vara med och bygga från början. I Ö-vik har det hänt jättemycket, kåren är levande men nu behövs nya krafter.
De krafterna består av Carina och Robert Lindgren som tror på en ljus framtid.
– Det här blir bra och spännande, arbetet består av flera olika delar och som kårledare gäller det att få ihop det på ett bra sätt, säger Carina.
– Evangelina och Anita är pionjärer som bryter ny mark, det kommer vi förvalta samtidigt som det blir lite nytänk. Vi fortsätter också alltid att finnas till för de svaga – soppa, tvål och frälsning, det är vår grundares uttryck; soppkök, hel och ren och vändningen i frälsning.
Tjänsterna tillträddes 19 juni.

Publicerat