Friluftsliv

Dalens Dag med mor i fokus

Efter två års uppehåll på grund av pandemin kan Dalens Dag återigen arrangeras i Herrgårdsparken i Köpmanholmen. Och eftersom 29 maj även är Mors dag så ska alla mammor hyllas.

Dalens Dag kommer i år att se ut ungefär som den gjort ända sedan första året 2015. Det innebär att olika föreningar, samfund och organisationer finns på plats i Herrgårdparken för att visa upp sina verksamheter.

Årets tema är Mors dag med en hyllning till alla mammor, därför blir det också en utställning i Ringarbönninga om Ingeborg Hedberg, som kan kallas för hela Nätradalens mamma. Temat kommer även att återspeglas i exempelvis graffitikonsten vid parken.

– Ett nytt initiativ är ”Hattparaden” som också ingår i temat. Vi vill att så många som möjligt ska komma i hatt i olika varianter, gärna extra pimpade. Under slutprogrammet sista timmen vid scenen blir det en parad där alla som vill kan visa upp sin hatt, med priser till olika hattar, berättar Tommy Thelin i arrangörs-staben i Nätra Hembygdsförening.

Dalens Dag startar med allsång som kyrkorna i Nätra håller i. Figurerna i Barnens Värld, där det alltid brukar bjudas på trevligheter, har årspremiär lagom till Dalens Dag och dessutom är Primus Motors veteranbuss på plats, så att man kan ta med sin mamma på en liten rundtur i Köpmanholmen.

7an är också på plats och har repris på den roliga gräddkastningen, kanske får man kasta på mamma på Mors dag – eller kanske är det mamma som får kasta på sina barn?

Vecka 21 publicerar vi en utförlig karta med alla deltagande i 7an.

Publicerat