Musik

Livet suger

Emil Assergård på Bruksgården lördag 27 november.

Rubriken är titeln på en singel av Emil Assergård som han släppte i fjol, då det också var tänkt att han skulle uppträda på Bruksgården, men så satte pandemin stopp för alla arrangemang. Och då kan man ju verkligen tycka att livet suger. Lördag 27 november är det däremot äntligen dags för Emil att underhålla publiken på Bruksgården.

Född i Undrom och efter en talangtävling i Sollefteå 2009 började den då 18-åriga Emil Assergård få spelningar runt om i Västernorrland. Debutskivan ”Rakt från hjärtat” kom 2013 och därefter blev det samarbeten med såväl humorgruppen Småstadsliv som Kristian Täljeblad, känd från Paradise Hotel Sverige.

2016 kom det stora genombrottet med skivbolagskontrakt med Universal och singeln ”All in” som idag har över 37,5 miljoner streams på Spotify. 2019 släppte Emil albumet ”Leva Livet – En samling” och blev nominerad till en Rockbjörn som ”Årets manliga liveartist” men blev knappt slagen av Benjamin Ingrosso.

2020 kom, förutom ”Livet suger”, ytterligare tre singlar och i år har han släppt ”Dör för dig” och ”Om allting skiter sig”. Nu ska vi väl hoppas att det inte skiter sig med spelningen här i Örnsköldsvik 27 november, som arrangeras av Karlsson & Norberg.

Publicerat