Hus & Trädgård

Kreativa återbruksidéer

Vertikala trädgårdar med återanvända cykelhjul och ampelväxter i matlagningsgrytor. Krukor gjorda av tomma plåtburkar och begagnade bildäck.
Haka på den växande återbrukstrenden, som passar perfekt för trädgårdar, terrasser och balkonger.

Hemmafixad inredning av förbrukade objekt är unika, billiga, hållbara och klockrena för växter och blommor. Här tipsar vi tillsammans med Blomsterfrämjandet om några kreativa återbruksidéer med pelargoner som ger dem en ny look. 

Gamla cyklar står och rostar lite varstans, men även om de inte längre är kördugliga så kan de fortfarande återanvändas med bravur, till exempel för blomsterdekorationer. Även begagnade bildäck kan användas för annorlunda skapelser i trädgården och på balkongen. 

Har du svårt att skiljas från vissa favoritsaker? Med lite färg kan gamla matlagnings-grytor göras om till färgglada amplar med gott om plats för pelargonerna att växa i. Se till att dina växter får tillräckligt med solljus när du väljer plats.

Här finner du ett urval av några av de tips på återbruksidéer som vi publicerat under temat Hus & Hem. Fler tips hittar du i veckans nummer av Tidningen 7 (vecka 19 2021) som du bland annat kan läsa här på Webben 7 genom att klicka här.

 

 

Publicerat