Mat & dryck

Bananpannkakor!

Torsdag är synonymt med klassiska pannkakor, det är sedan gammalt. Men har du någonsin testat att göra bananpannkakor?

Enkla att få till och alldeles underbart mumsiga passar de till både frukost och lunch – eller närhelst du är sugen! Det här receptet, som vi hittat på recepten.se, är också både gluten- och laktosfritt. Som inspiration till vad du kan välja att toppa med, avslutar vi med detta potpurri av läckerheter: Citronsirap, honung, valnötter, färska eller tinade bär, sylt, karamelliserat äpple, choklad-sås, grädde, glass, kokos, jordnötssmör, kvarg med vaniljsmak, keso eller granatäpple och yoghurt med lönnsirap!

För 2 personer behöver du:
2-3 små bananer
4 ägg
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
0,5-1 tsk salt
cirka 15 g smör att steka i

Gör så här:

1. Skala bananerna och lägg i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel. Ta bara två för en sats smet om bananerna är stora.

2. Tillsätt äggen. Rör/vispa till en jämn smet med gaffeln.

3. Tillsätt vaniljsocker (eller vaniljpulver) och salt. Rör och blanda med gaffeln. Nu är smeten klar. Tänk på: Välj den mindre mängden salt om du kommer steka i en klick normalsaltat smör och välj den större mängden salt om du steker i osaltat smör, eller om du använder väldigt lite smör när du steker.

4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med en klick smör. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.

5. Häll smet som täcker ungefär halva stekpannan. Alltför stora och tunna bananpannkakor går lättare sönder.

6. Stek ca 1-2 minuter på medelvärme och vänd. Stek ca 30 sek-1 minut på andra sidan (precis som man steker vanliga pannkakor). Första bananpannkakan tar oftast längre tid.

 

Publicerat