Hus & Trädgård

Färgsprakande hem i retrostil

Det ska sticka ut, vara lekfullt och göra henne glad – annars får det helst vara.
– Vita saker är som ett blankt papper. Då tänker jag: vad kan jag göra av det här då? säger Caroline Sjölund i vars hus retro och modernt blandas till en härlig helhet.

Hos Caroline Sjölund, 38, är huset i Kroksta fyllt av färger och former som pockar på uppmärksamhet. Alltjämt uttrycksfull har hon de senaste åren fallit pladask för att inreda hemmet med möbler och attiraljer som med sina ofta knalliga kulörer och muntra motiv väcker hennes intresse. 
– Det symboliserar mig litegrann, som yngre uttryckte jag mig alltid med kläder, mamma höll på att bryta ihop för att jag såg ut som en tok, säger Caroline och ler. 
I dag är det via inredning hon får utlopp för sin kreativitet. Det med en stil som skulle kunna benämnas som modern retro. 
– Jag har funderat på varifrån det intresset kommer, men jag vet inte riktigt. Det är sällan jag hittar saker i vanliga affärer, jag drar mig hellre till loppisar. Sedan jag flyttade hit har PMU Gullänget fått många besök, jag smyger runt där nästan varje dag de har öppet, säger Caroline som ibland också styr söderut mot Nyland på vad hon kallar loppis-turnéer. 
De mesta av inköpen är alltså relativt lokala, så även när hon handlar på köp- och säljsidor på nätet. Numera vet också vännerna vad Caroline vill ha och hör av sig om de ramlat över något intressant. 
Sedan en månad tillbaka kan vem som helst ta del av Carolines gamla och nya inköp genom hennes Instagramkonto ”twistingretro”. 
– Jag kikar ju mycket på andras konton och tänkte att ”jag kan väl också”. Alldeles nyss började faktiskt en deltagare från ”Vem bor här?” följa mig – och då blir man ju lite nöjd, skrattar Caroline som närmast drömmer om att renovera köket i retrostil, med sneda överskåp och Reda-hyllor för kryddor och skålar.

Vad får du för reaktioner av nya besökare?
– En del säger ingenting och då tänker jag väl, ”jaha, de gillar det inte”. Det är oftast barn som gör stora ögon och säger ”Ååh!”. 
Vilket kanske inte är alltför anmärkningsvärt.
– Jag gillar ju lite barnsliga, lekfulla saker. Knalliga färger och sånt som sticker ut. Det blir jag glad av! 

 

Publicerat