Tävlingar

Tävla och vinn hemliga priser!

Libjiesbåaloe, Våg, Näskom, Hembygd, Tjurplankan, Två bryggor samt Himmelsförsök och hund. Sju av de trettio offentliga utsmyckningar som tack vare en mycket generös man, och ett häpnadsväckande testamente, förgyller Nätradalen.

Jonas Nätterlund, från lilla skogsbyn Rössjö i Sidensjö, dog 1995 efter att merparten av sitt liv arbetat som typograf på Dagens Nyheter och Expressen i Stockholm. 
Han levde mycket enkelt i en enrummare men vad ingen visste var att han under lång tid investerat i stort sett allt han tjänade i värdepapper. Testamentet visade att han lämnade efter sig en aktieportfölj värd 24 miljoner kronor som skulle gå till att köpa in konst och skulpturer till dåvarande Sidensjö-Nätra kommun.
Stiftelsen Sigrid, Johan och Jonas Nätterlunds minnesfond förvaltar arvet och beslutar om inköp av konst och skulpturer. Titta gärna in på natterlundsminnesfond.se och läs mer om denna generösa man och den konst hans arv bidragit till.

Vi uppmanar dig nu att ta en konst-tur i Nätterlunds land – sök gärna upp fler av konstverken, men vid dessa sju har vi placerat en bokstav som tillsammans bildar ett ord. Trevlig kulturutflykt!

Gör en kulturutflykt och besök de sju skulpturerna som vi beskriver här i bildtexterna. Vid varje skulptur finns en bokstav, som tillsammans bildar ett ord. Skicka ditt svar till tavling@7an.se eller till 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik. Senast 14 augusti vill vi ha ditt svar. Då deltar du i en utlottning av hemliga priser.

 

Publicerat