Tävlingar

Premiär för Norrlandsteatern!

”Jag valde livet efter döden” är rubriken på nybildade Norrlandsteaterns första uppsättning. Världspremiär blir det lördag 28 mars och föreställningen spelas fyra gånger på Folkan Teater. Vi har biljetter som vi lottar ut.

Norrlandsteatern har ambitionen att Örnsköldsvik som kulturkommun ska kunna mäta sig med de större aktörerna i Sverige.
– Kompetensen finns redan här, nu har vi skapat en plattform för den. Precis som vad Norrlandsoperan är för Umeå vill jag att Norrlandsteatern ska vara för Örnsköldsvik, sa ordförande Camilla Westman när vi i december berättade om den nybildade föreningen.
Nu närmar sig premiären för Norrlandsteaterns första uppsättningen ”Jag valde livet efter döden”, en musikalisk teater baserad på en sann historia – om att vara mamma till barn med funktionsvariationer, och att ta vara på det livet, med kärlek, sorg, livskraft och humor.
För manus, musik och regi står Camilla Westman som också själv spelar huvudrollen. Premiär blir det alltså lördag 28 mars och därefter ges föreställningen 2, 3 och 4 april. Föreställningen torsdag 2 april är dessutom teckentolkad. 9 maj reser Norrlandsteatern till Vilhelmina och dagen därpå spelar de i Åsele. Föreställningen arrangeras i samarbete med Kulturskolan, Medborgarskolan, Teater Västernorrland, Örnsköldsviks Riksteaterförening och Örnsköldsviks kommun.

Norrlandsteatern bildades 2919, men när grundades Örnsköldsviks Riksteaterförening?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till premiären av ”Jag valde livet efter döden” på Folkan Teater 28 mars. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var. Svaret mejlar du till tavling@7an.se senast 9 mars. Vinnarna presenteras nästa vecka i Tidningen 7.

 

Publicerat