Tävlingar

Tävla och vinn biljetter!

Svenske barytonen Peter Mattei gör sin rolldebut som Wozzeck i Alban Bergs operamästerverk om samhällets onda krafter. 11 januari livesänds den från Metropolitan i New York till Gideågården – och vi har biljetter som vi lottar ut.

Wozzeck inleder operasäsongen på Gideågården 11 januari. Det är den österrikiske kompositören Alban Bergs första opera och betraktas som en av 1900-talets viktigaste operor för dess känslomässiga kraft och strålande musik. Verket skrevs under första världskriget och handlar om en soldat som hemsöks av samhällets onda krafter.
William Kentridges uppsättning består av trapplabyrinter, ramper, trasiga möbler och skräp. Träkolsteckningar, kartor och filmklipp skapar en mardrömslik värld av kraschade flygplan, strålkastare och slagfält. Bara scenografin är en upplevelse i sig.
Peter Mattei gör huvudrollen som Wozzeck och i övriga bärande roller ser vi sydafrikanska Elza van den Heever, Tamara Mumford från Kanada, Gerhard Siegel från Tyskland, Christian Van Horn från USA samt britterna Andrew Staples och Christopher Ventris.

Vinn biljetter

Wozzeck bygger på ett ofullbordat drama, vem skrev det?
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av fyra biljetter. Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till tavling@7an.se. Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 6 januari. Vinnarna kontaktas tisdag 7 januari.

 

Publicerat