Evenemang

Jul i gemenskap

Klassiska julvisor, nyskrivet material och även något otippat. CajsaStina Åkerström lovar att bjuda på en varierad konsert utöver det vanliga i Själevads kyrka tisdag 3 december.

CajsaStina Åkerström är en av Sveriges mest älskade vissångerskor och nu ger hon sig ut på turné för att sjunga i några av landets vackraste kyrkor. Dit räknas förstås Själevads kyrka, och där sjunger CajsaStina tillsammans med kören Bellamix.
– Vi gör dels klassiska julvisor på ett lite nytt sätt och dels nyskrivet eget material. Dessutom plockar vi in lite otippade kort. Tidsspannet blir allt från medeltid till sprillans nytt, berättar Cajsa-Stina, som har med sig de flitigt anlitade och rutinerade musikerna Patrik Svedberg, piano, och Backa Hans Eriksson, bas.
– Backa Hans och jag har ett litet jubileum, vi har spelat ihop i 15 år och han är utan tvekan en av de viktigaste människorna i mitt musikliv. Patrik är en fantastisk pianist som jag jobbat med senaste året, jag blev helt knockad första gången jag hörde honom.
Medverkar gör också kören Bellamix, under ledning av Roland ”Brommy” Wollbriin.
– Vi hinner repa tillsammans timmarna innan konserten, kören gör några egna stycken och så gör vi några tillsammans, säger CajsaStina som turnerar fram till 22 december.
– Jag snubblar in i granen, skrattar hon. 23:e går åt till att köra hem och på julafton pustar jag ut och tar det lugnt. Jag lär vara rätt slut, på ett behagligt sätt, och då blir det återhämtning. Jag ska äta gott och njuta av lugnet. Men just nu ser jag fram emot att få komma till Själevads kyrka, jag är väldigt glad över att få sjunga där.

 

Publicerat