Musik

Agneta Olzzon Guldklaven-nominerad

Hon har en lång och bred musikkarriär bakom sig och nu kan den krönas med ett av de finaste pris som finns inom dansbands-Sverige. 14 juli arrangeras Guldklaven-galan under dansbandsveckan i Malung och då vet vi om Agneta Olzzon vinner Guldklaven för ”Årets sångerska”.

Agneta Olzzon, Leding, är en av tre som nominerats i kategorin ”Årets Sångerska” på Guldklavengalan – dansbandens Oscarsgala – som i år firar 20-årsjubileum.
– Jag är oerhört glad och stolt över min nominering. Det här är ett stort och viktigt pris och en av dom tyngsta kategorierna, säger Agneta Olzzon, som tillsammans med Peter Grundström turnerar runt Sverige med såväl dansbandet Thor Görans som duon Agneta & Peter. 
Agneta har under sin karriär bland annat körat bakom Kikki Danielsson, som hon turnerade med under två år i Sverige och Norge, och varit gästartist i Danståget under flera år. På senare tid har hon och Peter dragit i gång Svensktopps-Kalaset, där de uppträder tillsammans med Svensktoppslegend-erna Thorleif Torstensson, Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson.
Guldklaven för ”Årets sångare” – och andra priser under galan – avgörs genom telefonröstning. Söndag 30 juni drar röstningen i gång, och pågår fram till 7 juli. Mer om hur det går till kan läsas på guldklaven.dansbandsveckan.se.
Det här är första gången Agneta Olzzon nominerats till priset och hon känner sig mycket hedrad.
– Det vore fantastiskt att kunna få ta hem det här priset till Norrland. Jag tror att det är första gången en norrländsk sångerska nomineras.

Publicerat