Mat & dryck

Norrmejerier utmanar Linnéa

Ö-vikskocken Linnéa Liljedahl har fått en speciell utmaning från Norrmejerier som vill visa vilka smakmöjligheter det finns när man låter mjölken stå i centrum av matupplevelsen, något som gagnar såväl finsmakare som de norrländska mjölkbönderna. Med utgångspunkt i norrländsk mjölk ska Linnéa ta fram en riktigt högklassig meny. Vilka rätter det blir får vi se framåt sommaren.

– Med Linnéas hjälp vill vi visa på vilken fantastisk måltidsdryck mjölken verkligen är och göra en djupdykning i vilka moderna smakkombinationer som passar allra bäst. Med Linnéa i spetsen ser vi att vi tillsammans har en spännande och rolig möjlighet att göra gott för hela Norrland, genom att sätta den lokalproducerade mjölken i ett lite oväntat sammanhang, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier.

Linnéa Liljedahl äger och driver, tillsammans med sin sambo Peter Eriksson, restaurang Linnéa & Peter och Jacks Bodega i centrala Örnsköldsvik. Förra året deltog Linnéa i tv-programmet Kockarnas Kamp där hon kammade hem en silvermedalj efter en tuff finalomgång. När det kommer till matlagningen strävar Linnéa efter att i största mån använda råvaror efter säsong, och som är lokalt producerade. 
– Norrland och lokalproducerad mjölk har en särskild plats i mitt hjärta och på våra restauranger. Det är en väldigt intressant och oväntad utmaning att ta mjölk som dryck kombinerat med gourmetmat till sin absoluta spets, och det ska bli väldigt spännande att se vad detta resulterar i, säger Linnéa.

Publicerat