– Roligt att det blir verklighet. Det är lite av en dröm faktiskt, eftersom jag och Magnus Gästrin pratat om en restaurang av det här slaget i flera år och nu står vi här. Eftersom vi saknar erfarenhet av restaurangbranschen blir rekryteringen av en restaurangchef en nyckel till framgång och det jobbet pågår från och med i dag, säger Fredrik Warg, en av sex delägare.
De övriga är Magnus Gästrin, Peter Forsberg, Ulf Björklund, Markus Näslund och Håkan Martinell.
– Vi gör det med mycket hjärta för vi vill bidra till en fortsatt utveckling av matkulturen i Örnsköldsvik och en fortsatt utveckling av inre hamnen som vi tror mycket på, fortsätter Fredrik Warg.
Om mindre än ett år blir det invigning och Strandkaj Kök & Bar kommer att ha kapacitet för drygt 90 sittande gäster. Örnsköldsvik har på senare år höjt kvaliteten inom restaurangnäringen och förhoppningen är alltså att den nya restaurangen och loungebaren, i omedelbar närhet till havet, blir ett välkommet tillskott till restaurang- och nöjeslivet i kommunen.