Mat & dryck

Strandkaj Kök & Bar med hjärta för Örnsköldsvik

Våren 2020 slår Strandkaj Kök & Bar upp sina dörrar. Örnsköldsviks första restaurang och loungebar blir då verklighet på markplan i ett av två flerfamiljshus som nu är under uppbyggnad i inre hamnen.

– Roligt att det blir verklighet. Det är lite av en dröm faktiskt, eftersom jag och Magnus Gästrin pratat om en restaurang av det här slaget i flera år och nu står vi här. Eftersom vi saknar erfarenhet av restaurangbranschen blir rekryteringen av en restaurangchef en nyckel till framgång och det jobbet pågår från och med i dag, säger Fredrik Warg, en av sex delägare.

De övriga är Magnus Gästrin, Peter Forsberg, Ulf Björklund, Markus Näslund och Håkan Martinell.
– Vi gör det med mycket hjärta för vi vill bidra till en fortsatt utveckling av matkulturen i Örnsköldsvik och en fortsatt utveckling av inre hamnen som vi tror mycket på, fortsätter Fredrik Warg.

Om mindre än ett år blir det invigning och Strandkaj Kök & Bar kommer att ha kapacitet för drygt 90 sittande gäster. Örnsköldsvik har på senare år höjt kvaliteten inom restaurangnäringen och förhoppningen är alltså att den nya restaurangen och loungebaren, i omedelbar närhet till havet, blir ett välkommet tillskott till restaurang- och nöjeslivet i kommunen.

 

Publicerat