Musik

Tommy funderar över livet

21 kyrkor besöker Tommy Nilsson under sin turné ”Allt som jag känner”, namngiven efter hans genombrottslåt som soloartist 1987. Andra kyrkan som gästas under turnén är en av Sveriges allra vackraste – Själevads kyrka.

– Det blir spännande. Man tror att man har spelat överallt men så dyker det upp ortsnamn man inte känner till, säger Tommy Nilsson, som för första gången ska sjunga i Själevads kyrka.
– På mindre orter är publiken ofta van att gå i kyrkan för att lyssna till konserter, och jag gör den här kyrkoturnén av olika anledningar. Dels tycker jag att det är fint i kyrkans rum och dels är det intressant att åka till mindre orter och möta en annan publik, dessutom blir det annorlunda tolkningar av mina låtar med bara en pianist. Rent logistiskt är det också en dröm att sätta sig i en bil med min pianist Sven-Gunnar Pettersson som jag jobbat med 17-18 år, vi har gjort över tusen spelningar och vi har väldigt trevligt tillsammans.

Öppna din dörr, En dag, Amelia, Dina färger var blå och Allt som jag känner är förstås kända låtar som publiken får höra i Själevads kyrka torsdag 14 mars.
– Jag kommer att spela låtar som folk känner igen, hoppas jag. När man spelar så här finns också en möjlighet att kommunicera med folk. Jag har lite funderingar över hur livet ser ut, vi kommer allt längre och längre ifrån varandra tycker jag. Jag är inte religiös, men andliga funderingar har vi väl alla – och jag har svaren, säger Tommy och skrattar.
– Det blir ett möte, jag känner efter vad folk är mottagliga för, och kyrkan är ett bra rum att projicera mina funderingar i. 

Publicerat