Nyheter/Reportage

Rekordsiffror och ny restauratör

Det fortsätter att peka uppåt för Örnsköldsvik Airport. Rekordsiffrorna avlöser varandra och från och med förra veckan har flygplatsen dessutom en ny restauratör för restaurangen och butiken.

Efter att SAS gjorde comeback i Örnsköldsvik den 8 april i år har flygplatsens trafikutveckling fått ett rejält lyft. Följande månader ökade antalet resenärer markant, vilket är en trend som hållit i sig över tid. Av naturliga skäl går resandet ner när vi närmar oss vintermånaderna, men nyligen noterades närmare 2 500 flygresenärer under en vecka, vilket aldrig inträffat tidigare och det är främst avgångarna i början på veckan som ligger till grund för den positiva utvecklingen.
– SAS har satt in stora jetmaskiner för att möta behovet på de eftertraktade morgon-avgångarna måndag till onsdag. Det är mer än en dubblering av antalet flygstolar jämfört med tidigare. Vi ser även att lördagstrafiken tagits emot väl av resenärerna, säger flygplatschefen Robert Gyllroth.
Klart är det dessutom med en ny restauratör för restaurangen och butiken. Det är ett nybildat företag som under de första fyra månaderna ska testa sig fram till ett koncept där social och ekologisk hållbarhet ska stå i fokus.

Företrädare för det bolaget är företagaren Stina Haglund och Umeå-duon Torstein Bratvold och Simon Miderfjäll och inledningsvis kommer Eva-Karin Öhman, tidigare verksamhetsansvarig för Café UH, att vara platschef.
– Jag är övertygad om att företagsmodeller som bygger på social och ekologisk hållbarhet är framtiden och det känns fantastiskt att få utveckla ett sådant koncept i Örnsköldsvik, säger Stina Haglund.

Publicerat