Näringsliv

Företagardagen närmar sig

Årets upplaga av Företagar-dagen är den elfte i ordningen. Arrangörerna maxar dagen genom att starta den efter lunch, skapa mer mingeltid och bjuda på intressanta och inspirerande föreläsare.

För Eva-Karin Öhman,  Företagarnas kontorschef, är Företagardagen 8 november den första i den nya rollen som hon tillträdde i februari i år.
­– Jag har kommit in bra i uppdraget men inser ständigt att man inte har gjort allt förrän det har gått ett helt år, säger Eva-Karin.
Förra året var det tioårsjubileum för Företagardagen som då toppades med en after work. I år maxas dagen med ny starttid, mer mingel, två föreläsningar och avslut med Mötesbaren – Företagardagens after work.
­– Vi vill möta besökarnas önskemål om mer tid för att nätverka och mingla. I år startar Företagardagen efter lunch och fikat står framdukat mitt på utställarytan i en miljö med ståbord. Det gör att fikat inte blir ett avbrott, utan en möjlighet att mötas. Samma tänk har vi med vår after work.
Företagardagen är tänkt att vara en självklar mötesplats för Örnsköldsviks näringsliv och det ökade antalet deltagare för varje år visar att den är populär.

Bakom förberedelserna finns en styrgrupp där Företagarna är huvudarrangör i samverkan med Industrigruppen, Handelskammaren och Örnsköldsviks kommun. Styrgruppens förslag har i år lämnats över till Karlsson & Norberg som håller i trådarna för arrangemanget för första gången. Årets föreläsare kommer båda att inspirera om ledarskap. Robert Karjel utifrån sin erfaranhet från räddningsinsatser vid Estonia-katastrofen och i Afghanistan. Christina Andersson utifrån sin forskning om Compassion där trygghet och tillit är grunden för ett hållbart ledarskap.

Publicerat