Övrigt

Sakta men säkert mot drömhuset

Tre år har gått sedan Emmeli Markgren och Niklas Hörnell tog det stora steget och köpte det gamla sommarparadiset Lövudden på Dekarsön. Och sedan dess har familjen blivit tre.
– Vi fortsätter med renoveringen. Allt tar bara lite längre tid, säger Emmeli med ett leende.

I februari 2016 hälsade vi på hos paret som sedan ett år tillbaka av Elim-församlingen hade köpt sekelskiftesvillan. Renoveringsbehovet var enormt och röster höjdes för att det kloka trots allt var att riva och bygga nytt. Men Emmelis och Niklas gemensamma vilja, att ta vara på den kulturhistoriska pärlan, var tillräckligt stark för att ge sig in i ett projekt som många förmodligen liknat vid en evighet.

Faktum är att sedan dess har det hänt mycket på entréplanet och mycket är dessutom på gång i våningarna ovanför.
– Önskedrömmen är så klart att Ernst kommer hit och fixar trädgården samtidigt som Bygglov fullbordar resten i rekordfart, säger Emmeli och skrattar. Men saker måste få ta sin tid och huvudsaken är att vi har en strategi kring hur det ska gå till.

Familjen består nämligen inte längre av Emmeli och Niklas samt en hund och två katter. Efterlängtade dottern Adelle föddes förra året, vilket av naturliga skäl får mor och far i huset att fokusera på annat än bara omfattande renoveringsarbeten.
– Så måste det vara för annars skulle det inte fungera. Vi unnar oss dessutom att resa en del för att vila och få energi, fortsätter Emmeli.

Entréplanet är renoverat efter konstens alla regler och nu är det tiden och ekonomin som är avgörande för hur det blir i fortsättningen. Med tanke på hur det ser ut så här långt verkar familjen vara noga med att få helt klart på ett ställe innan det är dags för nästa utmaning.
­– Ja, fast även här på entréplanet finns det några golvlister som fortfarande saknas, säger Niklas som under vardagarna är noga med att umgås med Adelle och låter henne sova för natten innan han byter om till snickarkläderna.
– Att bli gravid och få barn har inte varit självklart för oss så när Adelle föddes innebar det en rejäl paus i renoveringen. Nu är vi i gång igen även om takten är en annan, säger Emmeli.

Publicerat