Näringsliv

Finskt bolag förvärvar själevadsbelägna TM Progress

Det finska bolaget Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, förvärvar företaget TM Progress som har sitt huvudkontor i Själevad.

Kiilto Oy är ett finskt bolag som arbetar med att bland annat ordna kemikaliska lösningar åt bygg- och industribranscherna. Nu förvärvar de företaget TM Progress som tillverkar avjämningsmassor och har en av sina produktionsanläggningar samt sitt huvudkontor i Själevad

Förvärvet är en del av Kiiltos tillväxtstrategi och internationalisering och TM Progress kommer att fortsätta som ett fristående bolag inom Kiiltosfamiljen. I samband med förvärvet tar också Kilots över TM Progress dotterbolag Injo Golv AB, som specialiserat på fogfria golvbeläggningar.

Ove Sigvardsson, VD för TM Progress, berättar i ett pressmeddelande att alla på företaget förhåller sig entusiastiska och tillitsfulla till den nya ägaren.

– Vår verksamhet har alltid utgått från kvalitet och kundfokus. Vi utvecklar våra lösningar tillsammans med våra kunder och vill erbjuda övergripande lösningar som bäst gynnar dem. Vi har mycket gemensamt med Kiilto, inte minst vår grundläggande syn på långsiktighet, samarbete och vikten av hållbar utveckling. Jag är övertygad om att TM Progress kan komplettera Kiiltos affärsverksamhet på ett utomordentligt sätt. Som en del av Kiilto har vi utmärkta möjligheter att växa i de nordiska länderna.

 
Publicerat