Nyheter/Reportage

Byggstart för Höglidenskolan

Torsdag 7 juni är det formell byggstart för ombyggnationen och renoveringen av den lokal på Skogsgatan som ska blir kommunens helt nya högstadieskola.

Högliden, som den nya skolan ska heta, kommer att anpassas för grundskoleverksamhet för årskurs 7-9 och dimensioneras för cirka 350 elever.

Höglidenskolan ska täcka det ökade behovet av skollokaler i centrum och ersätter den befintliga högstadieverksamheten på Sörlidenskolan och Höglandskolan. Elever vid Örnsköldskolan kommer även att ansluta sig för årskurs 7- 9.

– Äntligen påbörjas arbete att iordningställa Höglidenskolan. I nyrenoverade och moderna lokaler kommer elever från tre olika skolor mötas för att gå sina sista år i grundskolan. Eleverna kommer få möjligheter till större valmöjligheter i flexibla läromiljöer och fler kamrater, med olika bakgrund. Det ska bli spännande att få följa utvecklingen av den nya skolenheten, säger Birgith Olsson Johansson, bildningsnämndens ordförande.

Höstterminen 2019 beräknas verksamheten flytta in i byggnaden. Kostnaden för ombyggnationen och renoveringen beräknas uppgå till 82 miljoner kronor och inkluderar bland annat nytt tak och ventilation.


 

Publicerat