Fotboll

Mats Falck tilldelades Silverhanden

När Gottne IF mötte främlingsfientlighet och rasism stod Mats Falck upp för allas lika värde. Nu tilldelas han Silverhanden – ett av fotbollens finaste priser – för sitt arbete med inkludering och mångfald.

Sverige United är en obunden stiftelse som verkar för integration med fotbollen som verktyg. Varje år arrangerar vi en gala dit vi bjuder in föreningar och eldsjälar från hela landet och riktar rampljuset mot deras insatser. Kvällens höjdpunkt är utdelningen av Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden – tre stipendier med ett sammanlagt värde på 100 000 kronor - som går till ”Årets Förenare” inom svensk fotboll.

På torsdagen hölls ceremonin för andra gången på Operaterrassen i Stockholm, och Mats Falck från Gottne IF tilldelades Silverhanden och 30 000 kronor. Han fick sitt pris av konferencieren Carolina Klüft och den tidigare statsministern Ingvar Carlsson och hyllades sedan inför inbjudna gäster från olika delar av idrottsrörelsen, bland andra förbundskaptenerna för de svenska dam- och herrlandslagen.
 

Publicerat