Föreningsliv

Stjärnglans hos Näskeryttarna

Näske ryttarsällskap har spännande saker på gång. Ridbanan byggs ut för att kunna stå värd för större evenemang – och redan till helgen får de besök av den holländske stjärntränaren Stefan Adamowicz.
– Självklart hoppas vi att vi kan få fulla läktare, säger medarrangören Josefine Sjöberg.

För många hästhoppningsintresserade är Stefan Adamowicz ett bekant namn sedan han 2015 gjorde viral succé när han och skimmeln Zirocco bjöd på imponerande gymnastikhoppning i ett videoklipp som fått över 1,3 miljoner visningar. Han är en av Hollands bästa unghästutbildare som till vardags hjälper ryttare i juniorlandslaget. Att han håller utbildningar utomlands hör inte till vanligheterna – men för Näske ryttarklubb har han gjort ett undantag. Det kan klubbmedlemmen Frida Brännholm ta åt sig äran för.
– Hon har varit ute i hästvärlden runtom i Europa och arbetat och bland annat arbetat med Stefan i Holland, berättar Josefine. Så vi kollade med honom om han kunde tänka sig komma upp och hålla lite inspirerande träning för oss här uppe i Norrland, och det tyckte han lät kul.

Tillsammans har Frida och Josefine förberett arrangemanget sedan försommaren. Nästa helg, 7-8 oktober, anländer tävlingsekipage från Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå, Härnösand och Sundsvall till Nordsviksskolan där Adamowicz tar emot.
– Han ser jättemycket fram emot det och har promotat på sin egen Facebooksida att han ska till Sverige. Självklart hoppas vi att vi kan få fulla läktaren med folk som vill lyssna på Stefan och hans sätt att se. 
Intäkterna från arrangemanget kommer väl till pass, för Näske Ryttarklubb är i full färd att bygga ut sin ridplan. Måtten utökas från 20 gånger 40 meter till 22 gånger 60, och tanken är att planen ska vara redo för nyinvigning sommaren 2018.
– Hela klubben jobbar tillsammans för at dra ihop till den här ridbanan, säger Josefine. Det i sin tur kommer öppna upp möjligheter att ta emot nya arrangemanget och erbjuda andra sorters tävlingar.

Publicerat