Fotboll

Lyckad fotbollsfest i Nävertjäl

För andra året i rad anordnades en fest i Nävertjäl för gamla fotbollsspelare. Förr var det hårda bataljer på IP, Bussby, i Domsjö, Husum, Svedje, Björna och Billsta som gällde. Nu kommer ett glatt gäng lirare med fruar uppklädda för fest.

Minglandet höll aldrig på att ta slut för det var ju så mycket man skulle prata om. Det behövdes en malmklocka att ringa in med för att komma till bords. På scenen stod den nybildade sångkören Sångfåglarne under Margot Ehlins ledning redo. Margot, som för övrigt var kusin med Kjell ”Pyret” Gidlund, hade textsatt tre fotbollsvisor vilka framfördes med trevligt mellansnack. Kören bestod av Margot och Sten Erik Ehlin, Vega och Kjell Ivar Näsström, Tage Söderlind, Karin Nordin, Gunilla Ekenberg och Berit Ågren på dragspel.

Kvällens värdinna Vega Näsström presen-terade personal och en tre rätters meny komponerad med fingertoppskänsla. Utsökt catering från ICA Centrum som utökats med egentillverkad efterrätt. Menyn serverades till valfri dryck.
Med Sångfåglarne och sångsugna festdeltagare blev det ordentlig fart när Berit Ågren tog dragspelet och äntrade scenen. ”En gång jag seglar i hamn” dånade så det måste ha hörts ända till Skagshamn. Avslutningen på kvällen blev magnifik. Först ett uppträdande av Sångglädjes samspelta duo Gunilla Ekenberg och Berit Ågren. Anders (Berit) och Britta (Gunilla) framfördes med en sprittande smittsam sångglädje.

Därefter kom Gösta Johansson, Karl Erik Jakobsson och Lars Åke Larserud loss. Festen som började 17:00 skulle ha stängts 22:00, men det gick bara inte. Gösta fick tecknet FORTSÄTT, så klockan hann nästan bli halvelva innan vi skiljdes åt efter en timmes drängkammarmusik.
En fest skall stängas när man har som roligast. Det fixade Gösta tillsammans med Karl Erik och Lars Åke. Tre gentlemän vilka underhöll en hel skock gentlemän och damer.  Allt detta i Nävertjäls Bygdegård 13 juni med Kjell Larsson som festfixare för andra året i rad.
Text: Kjell Larsson

Publicerat