Skola & utbildning

Klassen som älskar att läsa och skriva

Det man lär sig i tidig ålder lägger den fundamentala grunden till fortsatt inlärning.
Det har uppenbarligen Husumskolan tagit fasta på och här är klassen där alla är intresserade av att läsa och skriva.
– Fantastiska ungdomar, säger läraren Ann-Christin Wallvik om sina elever i årskurs 3.

Det är en vanlig dag veckorna före skolavslutningen. Tidningen 7 knackar på dörren till lektionssalen där lärare och elever samlats för att träffa oss och av den anledningen tagit några minuter av den så roliga idrottstimmen. Anledningen är att klassen deltagit i Natur & Kulturs berättartävling och nådde en framskjuten placering bland inte mindre än närmare 3 500 bidrag. Mats Wänblad, författare till ABC-klubbens läseböcker, har skrivit ett avsnitt till ett äventyr med karaktärerna Asta, Bea och Cesar.

Uppgiften var att utifrån givna ramar fullfölja den berättelsen.
Isabelle Ehlin lyckades så bra att hon fick placeringen 6 till 10 bland alla bidrag från hela landet och vann därmed en klassuppsättning av ABC-klubbens läsdagböcker.
– Kul, jag har alltid tyckt om att skriva, säger Isabelle och berättar att det kanske är från farmor hon ärvt det intresset.
Eleverna lämnade in sina bidrag enskilt eller i grupp och läraren Ann-Christin Wallvik öser beröm över sina elever.
– Ja, därför jag tycker att de är värda det. Det är en jättefin klass med duktiga elever och en starkt bidragande orsak till det tror jag är biblioteket här intill där Siv förser oss med så många bra böcker. En annan anledning är min företrädare Eva Domeij som tidigt väckte elevernas intresse för att läsa och skriva.

Här hittar du Isabelle Ehlins berättelse.
 

 

Publicerat