Miljö

Miljöpriset till Mellansels IF

Här har nyss Marina Viström och Roger Fjeldseth blivit överraskade. Mellansels IF är nämligen en av två pristagare av MiljÖrnen; kommunens och 7ans miljöpris för 2016.
– Vilken trevlig överraskning, säger Marina.

MiljÖrnen är ett miljöpris som Örnsköldsviks kommun instiftat i samarbete med Tidningen 7. Priset delas ut i två kategorier; till enskilda personer, organisationer eller föreningar samt till ett företag och kommer att ges till de som under året bidragit till hållbar utveckling och inspirerat andra att förbättra miljön, minska energiåtgången eller annan positiv utveckling på miljöområdet.

Sedan 1985 har utomhusbassängen i Mellansel med intilliggande byggnader varit starkt förknippat med idrottsföreningen. Klubben driver anläggningen som sommartid har närmare 25 000 badgäster. Under många år var värmekällan olja, vilken numera är utbytt mot ved. Sommartid förvärms dessutom vattnet med hjälp av ett slangsystem på taket.
– Förr gjorde vi av med cirka 90 kubik olja per år och var nära att gå i konkurs, berättar Roger Fjeldseth.

Under förra året fullbordades projektet med Framtidens hus i Mellansel som är en tillbyggnad av Mellansels Bad & camping och som ekonomiskt har stöttats av bland andra Örnsköldsviks kommun och Allmänna arvsfonden. Där finns i dag en konferensanläggning, relaxavdelning, frisersalong samt ett stort gym som också är knutna till samma värmesystem.
– Fram till i dag har vi med den lösningen sparat närmare 25 miljoner kronor, fortsätter Roger.
7an överraskade med blommor och rulltårta och i samband med sammanträdet på måndag den 27 mars tar Mellansels IF emot priset i fullmäktige-salen.
– Det ser vi fram emot, säger Roger Fjeldseth.

Senaste årens vinnare
2015: BAE Systems Hägglunds (företag), Andro Stenman (privatperson/organisation eller förening).
2014: Sekab, Anders Lindström.
2013: Övik Energi, Jenny & Jan-Ove Lundqvist.
2012: Processum Biorefinery Initiative, Ingmar Andersson.
2011: El-Forest AB, Helen Forsgren.
2010: Prismalence, Anne-Li Öman.
2009: Botniabanan AB, Själevads IK.

Publicerat