Skola & utbildning

Nova i Gura Gura

Dags för nolaesteternas årliga scenprojekt.

Den lilla byn Gura Gura får oväntat besök av en popstjärna, som hamnat lite på villovägar. Men byn ställer upp och hjälper henne.
Hur det går, och vem popstjärnan Nova är, får man veta om man besöker Nolan onsdag 18 januari klockan 19.00 – då Nolaskolans musik- och dans-esteter har en offentlig föreställning av det årliga scenprojektet.

Varje år gör esteteleverna i årskurs 3 ett stort scenprojekt, som avslutning på kursen estetisk kommunikation. En kurs som de inleder i början av årskurs 3 men som eleverna redan långt tidigare börjar lägga fokus på.
– Vi har hållit på att spåna fram idéer ända sedan ettan, säger Emma Jansson och berättar lite om handlingen i den musikal som eleverna jobbat fram.
– Gura Gura är en liten by som får oväntat besök av en ung stjärna. Popstjärnan Nova är på väg mot toppen av sin karriär men har hamnat lite på villovägar, och befolkningen i Gura Gura hjälper henne att hitta tillbaka.

Musikalen har eleverna skrivit själva och musiken består av mer eller mindre kända låtar som man valt för att passa in i handlingen. Alla estetelever, på dans och musik, är delaktiga på något sätt och rollfiguren Nova – som vi inte får avslöja vem det är som spelar – berättar att hon själv inte bär på några popstjärne-drömmar, som Nova.
– Hon är inte så trevlig i början, men hon har en snällare sida som kommer fram, säger ”Nova”.

Under hela den kommande veckan spelar estet-eleverna upp sin musikal för inbjudna grundskolor i Nolan, och för allmänheten blir det alltså föreställning onsdag 18 januari klockan 19.00.

Publicerat