Mat & dryck

Tobias Andersson tävlar i Mack-SM 2016

Se Ulvö Hotells kökschef Tobias Andersson tillverka sitt tävlingsbidrag i Mack-SM "Hemvändare".

Mack-SM har arrangerats i 14 år och bakom taävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. Med anledning av att fårsäljningen av mackor ökar stadigt på svenska konditorier vill branschorganisationen lyfta mackan bland annat med att kora landets godaste, trendigaste och bästa lunchmacka.
Förutom smaken bedömdes mackorna efter brödet, utseendet, nytänkandet och ekonomin. Mackan ska kunna säljas på ett bageri eller konditori och därför skulle såväl produktval som åtgång vara noga genomtänkt. I finalen, där Tobias Andersson var ensam manlig deltagare och enda norrlänning, fick de tävlande skapa 20 mackor av sitt recept på 45 minuter. Förutsättningar som Höga Kustens representant klarade utan problem.
I övrigt utmärkte sig Tobias med att hans tävlingsbidrag ”Hemvändare”, till skillnad från övrigas, var gjord på ett tunnbröd. Närmare bestämt Mjälloms och för första gången i historien tog ett tunnbröd sig in på en finalplats i Mack-SM. Efter juryns bedömningar fick Tobias tyvärr inte plats bland de tre på prispallen, men har ändå anledning att vara mycket nöjd med sin prestation.
 

 

Publicerat