Näringsliv

Hästsportcenter öppnat

När systrarna Lund såg sig mellan jobb respektive på mammaledighet bestämde de sig för att göra affär av sitt största intresse. Nu står KE Hästsports butik klar - på Hästmarksvägen passande nog.

Kicki och Emma Lund kom tidigt i kontakt med hästsport när de som små fick följa med mamma till stallet och rida på shetlandsponnyer. Genom åren har intresset vuxit och syskonen har tävlat i både hoppning och dressyr och lärt känna många utav de alla ryttare och ridsportintresserade människor som finns på orten och runtom landsbygden. Nu har de tagit ytterligare ett steg genom att uppfylla en dröm - att driva eget företag inom området de både älskar och kan.

– Det var helt rätt i tiden att förverkliga våra drömmar om att driva en egen hästsportbutik, säger Kicki. Jag var mammaledig från min tjänst som butikschef på Ur&Penn och Emma hade precis avslutat ett vikariat som administratör på Skandinaviska byggelement.

Resultatet blev KE Hästsport AB med en butik på passande Hästmarksvägen där de har ett stort utbud av häst- och ryttarutrustning för såväl fritidsryttarna som inte kan eller vill lägga så mycket pengar på sitt intresse till sportryttarna med mindre begränsad budget. Tanken är att ridningsintresserade ska kunna köpa produkter och märken lokalt som tidigare bara gick att få tag i på nätet och även kunna prova i en lugn och trevlig miljö.

– Det vi kan mest om är utrustning för hoppning och dressyr och det finns ingen annan i stan som har de här grejerna i den här utsträckningen, säger Emma.

– Vi går på Emmas kunskap om vilka märken och produkter som håller bra kvalitet. Och det vi själva tycker är snyggt naturligtvis, säger Kicki och berättar att ridning blivit mer och mer av en materialsport där trender och utrustning ofta är viktigt för utövarna.

Hos Kicki och Emma kan man därför matcha allt från benlindor och schabrak till ryttarnas boots och jackor och här finns allt från enkla ridbyxor och handskar till benskydd och hjälmar med glitter och strass. Märket Equestrian Stockholm, som de är ensamma i Norrland att ha, nämner de som särskilt populärt.

Företaget må vara nystartat, men Kicki och Emma låter inte det bromsa utvecklingen.

Systrarna kommer att vara med på Sweden International Horse Show i Friends arena i november och har för avsikt att innan jul få igång en egen webbutik för att kunna sälja till såväl lokala kunder som utsocknes.

– Sen planerar vi dessutom ett samarbete med Örnsköldsvikortens ryttarklubb. Vi vill stötta ridsporten här - det betyder mycket för oss.

Publicerat