Mat & dryck

Pannkakor till frukost?

Har du en lat söndagsförmiddag framför dig? Passa på att njuta av fluffiga blåbärspannkakor.

Blåbärspannkakor

Ca 12 pannkakor/4 portioner

4,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk socker

2,5 dl mjölk

3 ägg

50 g smör

4 dl blåbär

sirap

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.

Blanda mjölk, ägg och smör i en annan bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop smeten. Blanda försiktigt ner tre dl av blåbären.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för högvärme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan av pannkakan är den dags att vända.

Servera med sirap och de återstående bären.

Publicerat