Mat & dryck

Veckans recept från Fredrik

Fredrik Gidlund är medarbetare på Tidningen 7. Varje vecka ger han dig recepttipset inför helgens smakupplevelse.

Fredrik Gidlund bor med fru och två döttrar i Överhörnäs och har mångårig erfarenhet av matlagning. Han har arbetat på ett flertal restauranger runt om i landet och är under åren i Göteborg skolad av bland andra stjärnkrögaren Leif Mannerström.

Från och med idag ska han varje vecka ge dig ett smarrigt recepttips.
– Kul att få vara med. Jag hoppas att jag kan bidra med ett annat gott råd och kanske lösa några funderingar, säger han.

Här till höger kommer Fredriks första fredagsmys:

Clam Chowder
8 portioner.

1 kg rena och fina blåmusslor, 1 st strimlad fänkål, 200 g skalad och tärnad potatis, 2 st finhackade gula lökar, 6st finhackade vitlöksklyftor, 100 g tärnat rimmat sidfläsk, ½ flaska torrt vitt vin, 30 g smör, 1 liter grädde.

Gör så här: Fräs potatis, lök, vitlök och fänkål i smör tills de får färg. Lägg i blåmusslor och rör om. Slå på vinet och koka i några minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft då upp musslorna och lägg dem åt sidan så länge. Slå på grädden och koka tills grytan börjar tjockna. Vänd i musslorna, toppa med knaperstekt sidfläsk. Smaka av med salt och peppar. Ställ anrättningen mitt på bordet och servera med nybakat bröd och något gott att dricka.

Mejla Fredrik:
fredrik.gidlund@7an.se
 

Publicerat