Lokalt

Vill du hjälpa människor på flykt?

Här nedan kan du ta del av aktiviteter, insamlingar med mera i Örnsköldsvik till förmån för människor på flykt.
Skicka in dina insamlingstips till oss på webben7.

INSAMLINGSKONSERTER PÅ GNISTAN
Den 5:e och 6:e oktober anordnas kvällskonserter på Gnistan, Gullänget till förmån för Radiohjälpen och människor på flykt.  Medverkar gör bl.a Andreas Nilsson, High Coast Ukelele orkester med flera. Arrangörer för insamlingskonserten är Örnskölds Vissällskap och ABF. Entrén 50 kr och frivilliga gåvor går till Radiohjälpen.

ALVE- 5-ÅRING MED STORT HJÄRTA
Alve Park, 5 ÅR, såg i söndags "Uppdraget, tillsammans för världens barn" och ville också vara med och hjälpa till.
Så, han säljer denna vecka barn- och leksaker via mig, Astrid Park, på Facebook. Det mesta är budgivning och det säljer bra!
Han har dessutom målat en tavla han kallar för "I regnbågens värld" som är budgivning på via olika sidor på facebookb. (Bredbyns anslagstavla, Mellansels anslagstavla, Öviksbasaren samt min sida)
Startbuder igår kväll var 50:-, på 2timmar hade vi kommit upp till 350:- och i skrivande stund ligger budet på 400:-(!!!).
Sluttid för tavlan är lördag kl 12. Hittills har han samlat ihop över 700:-.

ARMBAND FLYKTINGKRISEN
Gå in på:  www.facebook.com/Frihetsarmband

KOLLEKTER TILL FLYKTINGHJÄLP
På söndag gör Svenska kyrkan en landsomfattande insamling med anledning av dagens flyktingkris. I kyrkor runt om i landet går kollekter oavkortat till flyktinghjälp.
– Vi lever inte isolerade på ett eget jordklot, vi bor här tillsammans och det finns inga garantier för att det inte är vi som drabbas nästa gång, skriver biskop Eva Nordung Byström i ett upprop inför söndagen.

KAKFROSSA I HUSUM
På söndag har vi kakfrossa mellan klockan 13-16 på IOGT-NTO-gården i Husum med insamling till flyktingkrisen i Europa där alla intäkter oavkortat går till Unicef. Kom och fika, lyssna på underhållning, köp lotter och ha trevligt samtidigt som du gör en insats.

BLOMSTERARRANGEMANG I LÅNGVIKSMON SÄLJES
En varm själ kom in till Ankaret i Långviksmon och ville bidra med någonting hon kunde göra. Nu har vi hennes vackra blomsterarrangemang i Second hand-butiken och försäljningen av dessa går direkt till stöd för flyktingar från Syrien.

KAFFE OCH BULLAR
Alla intäkter från kaffe med tillbehör under lördag och söndag går till stöd för människor på flykt.
/Pressbyrån Örnsköldsvik

MASSAGE FÖR SYRIEN
Vi skänker alla intäkter från lördagens behandlingar till UNHCR:s outtröttliga arbete för människor på flykt.
/Kattis Hud & Kroppsvård

MUSIKFESTIVAL PÅ GNISTAN
5:e och 6:e oktober på Gnistan 18.00. Alla intäkter går oavkortat till flyktingarna via Radiohjälpen.
/ABF och Gnistan

UNICEF-SAMARBETE
Vi samarbetar med UNICEF under vecka 39-40. Skänk 20 kronor (pengar öronmärkta för flyktingarna) och du får en kupong med 20% rabatt på ditt nästa köp (giltigt t.o.m. 31/12-15).
/CUBUS Örnsköldsvik

EN TIA TILL
Eller ge bort valfri extra summa när du handlar hos oss som stöd till de utsatta i flyktinglägren.
/Åhléns

HOPPETS STJÄRNA
arbetar bland 3 500 flyktingar i det växande lägret utanför franska Calais. De tar emot gåvor märkta ”flyktingar” till plusgiro 90 02 53-6, bankgiro 900-2536 eller swishnummer 123 900 25 36.

Skicka in  dina tips till oss på: redaktion@7an.se

 

Publicerat