Mat & dryck

Brunchens dag idag

Fira med säsongssmarriga pannkakor.

Brunchens dag har instiftats för att få fler att mötas genom att äta god och inspirerande mat tillsammans. Dagen uppmärksammas för att få fler att även bjuda på brunch hemma tillsammans med familj, släkt och vänner, det är ett trevligt sätt att umgås och att äta, gott och länge.

Med bär i skogen och en lat söndagsförmiddag framför dig – vad kan passa bättre än att njuta av båda två med fluffiga blåbärspannkakor. Det här receptet räcker till att bjuda några nära på mysig brunch.

Blåbärspannkakor

Ca 12 pannkakor/4 portioner

4,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk socker

2,5 dl mjölk

3 ägg

50 g smör

4 dl blåbär

sirap

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.

Blanda mjölk, ägg och smör i en annan bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop smeten. Blanda försiktigt ner tre dl av blåbären.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för hög värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan av pannkakan är den dags att vända.

Servera med sirap och de återstående bären.

 

Publicerat