Modo Hockey

Silly Season: Följ Modo Hockeys lagbygge

Med SHL-kontraktet säkrat kan Modo Hockey ta sikte på bättre tider.
Följ nyheterna kring det nya lagbygget, steg för steg, här på Webben 7.

På gång

2015-06-22: Kort efter nyheten att Smolenak lämnar Modo kom besked om att man kontrakterat forwarden Bill Thomas 32, amerikan med NHL- och KHL-meriter.
– Truppen börjar nu att sätta sig och det känns intressant att se laguppställningen på is i början av augusti. Vi är dock fortsatt aktiva för ytterligare förstärkningar, säger GM Per Svartvadet.

2015-06-22: Som många väntat sig, och hoppats på, väljer Modo att bryta kontraktet med Radek Smolenak som bänkades under vårens kvalspel. I och med landslagsforwardens sorti frigörs förhoppningsvis pengar till andra nyförvärv.

2015-06-21: Nyheten att Noah Welsh anländer först efter 15 matcher av grundserien drog igång spekulationer om att Per Svartvadet jagar ytterligare en back, men än har ingen i klubben bekräftat det. Värvningen av Welsh har hyllats som en av årets bästa i SHL - men alla stämmer inte in i kören. På Hockeysverige.se hävdar krönikören Ulf Bodin att Welsh inte är den frälsare Modo hoppas på.

2015-06-17: Äntligen är årets värvning officiell. Den hyllade guldbacken Noah Welch, utsedd till slutspelets mest värdefulla spelare, byter Växjö mot Modo. Welch har undertecknat ett tvåårskontrakt och anländer i slutet av oktober.

2015-06-04: Modo värvar den poängstarke kanadensiske centern Kyle Wilson, 30, med erfarenhet från AHL, NHL och KHL. Kontraktet löper över nästa säsong.

2015-05-28: Den kanadensiske backen Shaun Heshka, 29, som senast kommer från spel i KHL, är klar för Modo.

2015-05-23: Enligt källor till Norbottens-kuriren har Modo uppvaktat powerforwarden Per Ledin - och när Peter Forsberg häromdagen dök upp I Luleå spädde det på ryktet. Modotränaren Peter Gradin förnekar dock att Modo visat intresse.
Inte vad jag vet. I så fall har det varit så pass långt bakom kulisserna att jag inte fått höra det, säger han till tidningen.
– Men Per Ledin är en duktig hockeyspelare och vi är alltid intresserade av bra hockeyspelare.

2015-05-20: Nu är det klart. Lagkaptenen och VM-backen Jonas Ahnelöv lämnar Modo Hockey för spel i KHL nästa säsong. En stort minus i GM Per Svartvadets lagbygge. Nu klubbadress för Ahnelöv blir Avangard Omsk.

2015-05-18: Antalet spelare som kopplas ihop med Modo har börjat sina under de senaste dagarna. Skellefteåbacken Erik Andersson, som uppgavs vara klar redan för en månad sedan, har nu skrivit på för Malmö. Samma Skellefteå uppges rycka i Modos lagkapten Jonas Ahnelöv som också sägs överväga en flytt till Schweiz. Tre andra modoiter som lämnar laget är Travis Roche, Kyle Flanagan och Marcel Hossa.

2015-05-10: En viktig pusselbit inför nästa säsong är klar. Poängmaskinen Byron Ritchie återvänder till Modo Hockey efter fyra år i Bern. Den kanadensiske centern har undertecknat ett tvåårskontrakt.

2015-05-06: Publikfavoriten Per-Åge Skröder blir kvar i Modo Hockey. Norrmannen har skrivit under ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

2015-04-25: I och med offentliggörandet av Larry Huras som ny Modotränare har den kanske viktigaste pusselbiten inför nästa säsong fallit på plats. Riktigt lika viktig känns inte värvningen av Moras Partik Karlkvist, med tanke på att den målfarlige forwarden lånas ut till den klubb han officiellt nyss lämnat. Nu när SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö är avgjord bör fansen snart kunna få svar på om Växjös Noah Welch och/eller SAIK:s Erik Andersson spelar för Modo till hösten.

2015-04-22: Ryktena har intensifierats kring flera av de namn som tidigare omskrivits som intressanta för Modo.
Om alla skulle visa sig stämma har Modo redan gjort klart med tränaren Larry Huras, Malmös exmodoit Magnus Häggström, Moras forward Patrik Karlkvist, Skellefteås mästarback Erik Andersson och finalmotståndaren Växjös bästa back Noah Welch. Inom kort lär det visa sig hur klara dessa namn verkligen är.

2015-04-08: Allt fler namn börjar kopplas ihop med Modo. Band dem finns dels gamla bekantingar som Magnus Häggström, Byron RItchie, Johan Ryno och Kyle Cumiskey, dels nya namn som Kristan Kudroc och Dennis Rasmussen. I samtliga fall handlar det om rykten där inget sägs vara klart och där Modo inte bekräftat intresset.

2015-03-31: Enligt flera olika källor uppges Modo har gjort klart med Växsjös skicklige backbjässe Noah Welch. Den affären kommer i så fall inte offentliggöras förrän Welchs nuvarande klubb Växjö har spelat klart för säsongen.
På tränarsidan har det ryktats om bland annat om Leksands Andreas Appelgren och Linköpings Roger Melin, men det hetaste spåret just nu tycks vara kanadensaren Larry Huras. 59-åringen har under den senaste säsongen tränat ERC Ingolstadt i Tyskland.

2015-03-30: Timråforwarden Ludvig Nilsson blir Modo Hockeys första nyförvärv denna Silly Season. 21-åringen har undertecknat ett 2-årskontrakt med Modo.
 
2015-03-28: Per-Erik Johnsson blir inte kvar som huvudtränare och ett nytt namn sägs vara så gott som klart. . På målvaktssidan är det sedan tidigare klart att Linus Ullmark lämnar för Nordamerika.
På backsidan har Dennis Persson ett optionsår på sitt kontrakt som båda parter kan bryta, och lagets bäste back Jonas Ahnelöv vill fundera ett tag på framtiden På forwardssidan resonerar Samuel Påhlsson likadant. Bland forwards finns även Per-Åge Skröder som aviserat att han gärna spelar ett år till. Ett stort frågetecken bland forwards är Radek Smolenak, som har kontrakt över nästa säsong men som inte ens var ombytt i slutet av säsongen. Där är det mest sannolika att kontraktet bryts eller tas över av en annan klubb.
 
* * *

De kan vara på väg in:
Kristian Kudroc, back
Magnus Häggström, forward
Dennis Rasmussen, forward
Bobby Butler, forward
 
De har utgående kontrakt:
Niklas Nordgren, forward

Klara förluster:
Per-Erik Johnsson, huvudtränare
Maciej Szwoch, målvaktstränare
Linus Ullmark, målvakt
Joonas Lehtivuori, back
Travis Roche, back
Joonas Nättinen, forward
Samuel Påhlsson, forward
Simon Önerud , forward
Janos Hari, forward
Kyle Flanagan, forward
Marcel Hossa, forward
Jonas Ahnelöv, back
Donald Brashear, forward
Radek Smolenak, forward

Klara nyförvärv:
Ludvig Nilsson, forward, Timrå
Jonatan Bjurö, målvakt, Västerås
Larry Huras, tränare
Patrik Karlkvist, forward (lånas ut till Mora)
Byron Ritchie, center

Shaun Heshka, back
Kyle Wilson, center
Noah Welch, back
Bill Thomas, forward

* * * * *
 
MODO HOCKEYS LAG 2015-2016
 
Tränarstab:
Larry Huras, huvudtränare (t.o.m. våren 2017) - NY
Jan-Axel Alavaara, assisterande tränare (t.o.m. våren 2016) 
 
Målvakter: 
Adam Reideborn (t.o.m våren 2016)
Jonatan Bjurö (t.o.m våren 2017)
 
Backar: 
Nichlas Torp (t.o.m. våren 2016)
Oscar Hedman (t.o.m. våren 2016)
Albin Carlsson (t.o.m. våren 2016)
Emil Djuse (t.o.m. våren 2016)
Dennis Persson (t.o.m. våren 2016)
Shaun Heshka (t.o.m våren 2016) NY
Noah Welch (t.o.m. våren 2017) NY
 
Forwards: 
Victor Olofsson (t.o.m. våren 2016)
Gustav Possler (t.o.m. våren 2016)
Peter Öberg (t.o.m. våren 2016)
Juha-Pekka Haataja (t.o.m. våren 2016)
Emil Pettersson (t.o.m. våren 2017)
Ludvig Nilsson (t.o.m. våren 2017) - NY
Patrik Karlkvist (t.o.m. våren 2018) - NY (lånas ut till Mora)
Per-Åge Skröder (t.o.m. våren 2017).
Byron Ritchie (t.o.m. våren 2017) - NY
Kyle Wilson (t.o.m. våren 2016) - NY

Bill Thomas (t.o.m. våren 2016) - NY
 
 
Publicerat