Evenemang

Dalens Dag

I morgon lördag är det våröppning av Herrgårdsparken i Köpmanholmen.

Lördag 9 maj är det våröppning av Herrgårdsparken i Köpmanholmen, en dag som kommer att bjuda på sång, guidningar, aktiviteter för stora och små – och till och med tågturer.

I fjol sommar invigdes den nya kultur- och naturparken Herrgårdsparken i Köpmanholmen, ett konst- och naturområde som ingår i det stora projektet High Coast Art Valley – konstdalen som sträcker sig längs Nätraälven och ända ut till Ulvön.
Nu är det alltså dags för våröppning av Herrgårdsparken, ett arrangemang som fått namnet Dalens Dag.
– Det blir bland annat guidningar i parken. Konstguidning och naturguidning, det finns så mycket växter här, säger Stina Westberg som tillsammans med Hanna Eriksson planerar dagen.

På programmet står också bland annat graffitimålning under ledning av fritidskonsulent Martin Wallgren från fritidsgården Hålan i Bjästa och sång av Maria Bervelius som även har ett program riktat mot barn. Man kan testa elcyklar, fiska och kanske stöta på troll. Dessutom kör Barnens Dag-tåget turer genom parken.

Nätra Hembygdsförening ansvarar för fiksförsäljning och PRO Köpmanholmen står vid grillen. Bruksmuseet står också öppet under dagen.
– Några företag finns även på plats med försäljning och aktiviteter. Det här är ett tillfälle för alla aktörer att vara med och visa upp sig, säger Hanna, och Stina fyller i:
– Alla får vara med och hjälpa till och göra det här till en dag för alla. Dalens Dag ska vara en familjefest och det känns som att vi får ihop det här till en rolig dag, och förhoppningsvis blir det en återkommande dag.

Planen är att ha programsättningar fyra gånger om året, en för varje årstid. Allt sker i dialog med inblandade parter som Mikko Anderssons stiftelse, Stiftelsen Sigrid, Johan och Jonas Nätterlunds minnesfond samt med kommunens turistchef Siv Sandberg.
– Dalens Dag 9 maj är till för alla ö-viksbor. När vi sedan arrangerar ett program till sommaren får vi kanske rikta in oss mer på turister, säger Hanna.

 

 

Publicerat