Örnsköldsvik

Årets SOL-stipendiat utsedd

Till årets SOL-stipendiat 2014 har omsorgsnämnden och humanistiska nämnden i Örnsköldsvik utsett Stellan Bäcklund, Bjästa.

Motiveringen lyder:
”Stellan Bäcklund är en eldsjäl som sedan starten 1976 drivit FN-föreningen i Örnsköldsvik. Stellan står även bakom UTOPIA, ett treårigt kommunövergripande projekt, för att söka nya vägar för kommunikation, påverkan och utveckling av närsamhället.
På ett lustfyllt sätt, i spelform via en interaktiv plattform på nätet, kommer barn, ungdomar, företag och föreningar i helt nya konstellationer att lära sig att samarbeta för att utveckla demokrati samt skapa en bättre och mer hållbar framtid.Stellan anser att det viktigaste är att satsa på ungdomars engagemang och han arbetar för barn och unga i kommunen helt utan vinning, dag och natt om så behövs.”

Med SOL-stipendiet vill omsorgsnämnden och humanistiska nämnden i Örnsköldsvik gemensamt uppmärksamma betydelsen av alla de medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Publicerat