Motor

Massor av bilar

Henrik Molin, Bollstabruk, tog hem det prestigefyllda priset Peoples Choice – och 7ans fotograf Håkan Nordström vann priset för bästa monter – när SHRA Örnsköldsvik arrangerade sin årliga motorshow, för 39:e året i rad.

En Chevrolet 210 från 1956 blev publikens val under årets motorshow i Magasinetgaraget på första maj. Ägaren Henrik Molin från Bollstabruk tog också ett av juryns tio priser och dessutom andrapriset för bästa lack.

– Jag köpte bilen 2007 från Utah i USA och körde den som den var i två år tills det var dags att besikta den. Då rev jag ned den fullständigt. Jag ramlyffte den och lackade alla delar. Allt är renoverat från grunden, sa en mycket nöjd pristagare.

– Det tog ungefär tre år, med några timmars arbete varje dag.

En mängd andra priser delades förstås också ut och priset till bästa monter gick till 7ans fotograf Håkan Nordström som ställde ut sin Volvo P1800, Helgonet-bilen. Helgonet-symbolen var tejpad på golvet och bakom bilen rullade avsnitt ur Helgonet-filmerna där Roger Moore rattade sin P1800.

– En P1800 är väl inte märkvärdig i sig men när Håkan berättade för oss om sin idé med montern så tyckte vi att han borde få ställa ut. Och han lyckades jättebra, han förtjänade verkligen priset, säger Jonas Lundgren, SHRA:s ordförande, som var mycket nöjd med årets utställning.

– Absolut. Det har varit bra med folk och vi är jättenöjda med kvaliten på utställningsobjekten. Det är många som vill ställa ut här och vi har fått säga nej till flera, så det gäller att vara ute i tid.

Sedan 1976 har SHRA Örnsköldsvik arrangerat sin motorshow på samma plats och man hoppas på att få fortsätta ytterligare många år i de här lokalerna.

– Vi har redan börjat titta på vårt 40-årsjubileum, säger Jonas.

Publicerat