Mat & dryck

Tävla i matverk

Lagar du Ångermanlands bästa mat, på lokala råvaror? Nu har du chansen att bli Sveriges nya ”Kronjuvel” 2013.
I projektet Smakstart Västernorrland ingår nu två deltävlingar där Ångermanlands och Medelpads bästa matverk ska utses. Vinnarna får sedan delta i riksfinalen tillsammans med andra landskapsvinnare för att tävla om Sveriges ”Kronjuvel” 2013.

Så här går det till:

Bilda ett lag
Ett lag omfattar minst en råvaruproducent samt matlagare och/eller en förädlare. Laget använder råvaruproducentens råvara för att tillsammans skapa en vinnande produkt.

Anmäl laget
Anmäl till Kerstin Kårén, projektledare Mathantverk & småskalig livsmedelsproduktion.     070-257 24 01, kerstin.karen@augeri.nu Sista anmälningsdag är 24/8. Deltävlingen avgörs i Kramfors 8/9.

Skapa
Nu är det bara att sätta igång. En bra råvara, kunniga personer och ett tydligt mål. En produkt som slår alla med häpnad. Så enastående att den vinner och blir stjärna tillsammans med sina skapare.

Tävlingen Matverk
Tävlingen Matverk är en rikstäck¬ande produkttävling som årligen genomförs i samtliga landskap samt i Sápmi.
Laget ska bestå av 2-3 personer: 1 råvaruproducent, 1 yrkesverksam matlagare och/eller förädlare.
Lagmedlemmarna skall i väsentlig utsträckning vara verksamma i aktuellt landskap eller ha en privat och stark koppling till bygden.
Råvaror. Lagen ska skapa en mat¬produkt, ett matverk, där huvudråvaran skall produceras av deltagande råvaruproducent i landskapet där tävlingen genomförs.
Tävlingsuppgift. Skapa en produkt som är säljbar på marknaden (butik, restaurang, torgmarknad, grossist). Produkten skall vara förädlad.
Pris. Tävlingens alla priser riktas till utveckling av produkter och försäljning.
För mer information kring regler: www.gastronomiskasamtal.se
070 257 24 01 kerstin.karen@augeri.nu

Smakstart Västernorrland 

Projektet Smakstart Västernorrland pågår under åren 2011-2013 och finansieras av Landsbygdsprogrammet, Länsstyrelsen, Landstinget, Kommunförbundet och Länsförsäkringar tillsammans med de sju kommunerna och Hushållningssällskapet i Västernorrland.

Länkar
Publicerat