Musik

Schaffers hela musikliv

Gitarrlegenden Janne Schaffer uppträder på Folkan lördag 17 mars.

Så sent som i augusti spelade Janne Schaffer i Örnsköldsviks kyrka. Nu är det dags igen och den här gången kommer gitarrlegenden till Folkan, med en ö-viksbekanting på trummor.

I augusti handlade det om Orgelspelen då Schaffer spelade tillsammans med Luleås domkyrkoorganist Markus Wargh. Nu är han ute med showen Music Story som har turnépremiär i Södertälje på torsdag. Andra showen ger han i Ö-vik lördag 17 mars och vi ringde och störde just som ständigt långhårige Janne faktiskt satt och klippte sig.

– Jag har en varningslampa som säger till om de klipper för mycket, säger Janne och berättar om showen:

– Det är hela mitt musikaliska liv, jag har varit med i så mycket. Dels spelar jag naturligtvis mina egna grejer, man får även en försmak om vad som hände innan första plattan. Ted Gärdestad blir det förstås, och ABBA, Electric Banana Band och det senaste vi spelat in till Lasse Åbergs film om Stig Helmer. Vi visar också unika bilder, både stillbilder och rörliga.

I bandet han har med sig hittar vi före detta ö-viksbon Mårgan Höglund på trummor. Flitigt anlitad musiker som man bland annat kunnat se i orkestern i Allsång på Skansen och bandet i Let’s Dance. Han är även musiklärare i trummor och rytmik på Mellansels Folkhögskola.

– Jag kommer inte ihåg hur länge sedan det var jag träffade Mårgan. Han är en fantastisk trumslagare som också varit med i Electric Banana Band, säger Janne som i nästa andetag frågar:

– Hur går det med Foppas hotellbygge? Jag träffar honom då och då. Det ska bli kul att se när jag kommer upp, det är alltid väldigt roligt att komma till Ö-vik och spela.

Lokal arrangör för Janne Schaffer Music Story är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat