Klotterplanket

Vad tror du?

På ett sätt tror jag på det här, jag tror att det finns en Gud och att Jesus korsfäst och Hans uppståndelse. Vem vet kyrkan kanske har övertalat mig, men på något sätt gillar jag det.

I Bibeln står det att Gud skapade jorden. Det var Han som fick allt till liv, Han fick vattnet levande, Han gjorde det gröna grönt.

Dock tror jag inte på att Gud kan förlåta alla ens synder, men Han kan vara en hjälp på vägen.  Det kan vara skönt att tro på någon när nånting är jobbigt.                                                                                                                                             

Jag förstår inte allt som man säger på gudstjänster eller mässor, men det är gemenskapen som gör att det är okej att inte förstå allt, tror jag. Dom som jag träffat inom kyrkan är verkligen förstående, dom accepterar dig för hur du än ser ut eller hur du är. Det är grymt skönt att få komma iväg från vardagen och in i ett sånt gäng.

Jag var på ett kristet läger kallt SUM i helgen, för dom som tror att kyrkan bara är tillför lugna och fridfulla gudstjänster kan jag bara säga att ni har fel. Vi hade hur kul som helst på det lägret, det var nästan likt ett litet party i kyrkan faktiskt. En kör sjöng och alla ställde sig upp och klappade sina händer och dansade.

Det är lugna gudstjänster också och dom kan vara riktigt rörande enligt mig. Att de människor med en sån stor tro, när man ser människor lyfta sina händer och lyfta huvudet med slutna ögon mot himlen är så coolt, enligt mig. Dom vågar verkligen visa att dom tror, det ska dom vara stolta över!

Det finns vissa personer som har ”skrattat” åt mig när jag berättat att jag är kristen, jag står för den jag är och det borde ni också göra!

Publicerat