Politik

Källström i Centerpartiets idéprogramsgrupp

Emil Källström en av nio som leder arbetet med att ta fram Centerpartiets nya idéprogram.

Centerpartiet inleder nu processen att ta fram ett nytt idéprogram. Arbetet ska ledas av en idéprogramsgrupp på nio personer. En av dessa är Emil Källström, Västernorrlands riksdagsledamot för Centerpartiet.

– Det är hedrande och känns väldigt roligt att få vara med och leda arbetet med att ta fram ett nytt idéprogram, säger Emil Källström.

– Centerpartiet ska vara en förnyelsekraft för Sverige och i det nya idéprogrammet kommer vi att formulera vår politik för framtiden.

Det nya idéprogrammet ska beslutas om på en extra så kallad Framtidsstämma i mars 2013. Fram tills dess är beställningen från Centerpartiets partistyrelse en öppen process där många inbjuds att delta – inspirerad inte minst av sommarens process för att välja en ny partiledare i Centerpartiet.

– Det är en utmaning att kombinera rollen som regeringsparti med att ständigt förnya sig och tänka nya tankar. Vi i Sverige måste förnya oss när det gäller bland annat arbetsmarknad, miljöpolitik och att ge alla delar av Sverige möjlighet att växa.

Publicerat